Håndverk frå Voss - Norsk Bunadssølv
6 konfirmasjonsgaver til gutar

6 konfirmasjonsgaver til gutar

Tusenvis av 15- og 16- åringar rundt om i landet skal feirast når dei skal tre inn i dei vaksnes rekkjer. Har du gåva klar?

Pengegåvene dominerer. Heilt klart. Men kanskje er det også den mest upersonlege gåva å gje? Sjølv om pengar står høgt på ynskjelista til konfirmanten så kan det også vera fint å gje berekraftige gåver som er minneverdige og personlege.

Her er tips til berekraftige og minneverdige konfirmasjonsgåver til gutar

Trenden viser at fleire og fleire menn skaffar seg bunad i vaksen alder. Då er det kjekt å ha komplett bunadsølv når den dagen kjem. Mykje egnar seg også som samlegåve til f.eks. jul og bursdagar.

 

Bunadsknappar

Herrebunaden har gjerne mange sølvknappar i ulike storleik. Fine å gje som samlegåve.

Bunadsknappar frå Sylvsmidja

 

 

Halssøljer

Halssølje, halsring eller halsknapp som høyrer til bunaden er ei tidlaus gåve som han kjem til å ha heile livet, og kanskje er dette noko som blir arva av neste generasjon når den tid kjem…

Mansjettknappar frå Sylvsmidja

 

 

Bunadskniv

Bunadskniv er eit dekorativt tilbehør. Nokre av knivane har skinnslire med graveringsfelt i sølv slik at ein kan setja eit personleg preg på den ved å gravera namn, initialar eller dato.

Bunadskniv frå Sylvsmidja

 

 

Lommeur med lenkje

Lommeur med lenkje er ei staseleg gåve som umiddelbart gir dressen eller herrebunaden eit løft. Det finst i både krom og sølv. Gravering av initialar eller dato er mogleg, og vil setja eit ekstra personleg preg på klokka.

Lommeur til herre frå Sylvsmidja

 

 

 

Jakkeskjold/namneskilt

Ovalt jakkeskjold i sølv som kan syast på innsida av ei dressjakke, bunadsjakke eller ein frakk. Namn eller initialar kan graverast på slik at det ikkje er noko tvil om kven som eig jakka.

Jakkeskjold i sølv frå Sylvsmidja

 

 

 

17. mai sløyfe

17. mai sløyfer med ulike motiv i sølv. Kjekt å festa på dressjakka og er ei tidlaus og varig gåve som kan brukast år etter år.

17. mai sløyfe sølv frå Sylvsmidja

 

LES OGSÅ: Konfirmasjonsgaver til jenter